Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

de Rocsi in Prajituri, 3 Ian 2015 | 15442 vizualizari

 

Inca o prajitura delicioasa ce a stat pe masa noastra de Craciun. Merita incercata dar sa dai si la altii ca altfel, mananci din ea pana nu mai poti :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi: 
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri de ness
  • inimioare pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone:

Blaturi: Ingredientele sunt pentru doua foi de blat. Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte. Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina. Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata. Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului. Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul. Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.

Crema: Mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon. Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Mascarponele il mixam cu zaharul pudra. Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul. Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta. Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema. Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece.  Te lingi pe degete ce buna este! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

07.01.2015, 21:46

Katty si mie imi place mult combinatia

Rocsi 1

07.01.2015, 21:47

Teo, ne-am si abtinut, am mai servit

Rocsi 1

07.01.2015, 21:47

Multumesc mult draga Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu multa nuca