Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2012 | 45396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 150 g nuca de cocos
  • 5 linguri apa rece
  • 200 g zahar
  • 70 g faina
  • Stratul de ciocolata
  • 200 g ciocolata
  • 30 g cacao
  • 3 lingurite ness
  • 80 ml frisca lichida
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte
  • Decor:
  • ciocolata rasa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zahar pana devine o spuma tare.

Adaugam apa rece, nuca de cocos si faina cernuta.

Tapetam o tava cu folie si dam la cuptor 25 de min(testul scobitorii)

Pentru stratul de ciocolata punem toate ingredientele pe foc sau baie de aburi si amestecam pana devine ca o crema.

O intindem peste blatul racit.

Pentru crema de vanilie punem toate ingredientele intr-un bol si mixam pana se intareste.

O intindem si pe ea peste prajitura,radem ciocolata(eu am pus si bucati mari de ciocolata) si dam la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Lavinia 1

27.11.2013, 18:30

Multumesc!

Larisel 1

27.11.2013, 18:41

Cat de mult imi placeeee!!

reisnaor_2006 1

20.12.2014, 09:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scones cu Rooibos, menta si portocale