Prajitura cu nuca si ciocolata

de La Ancuta in Prajituri, 25 Iun 2013 | 32185 vizualizari

 

M-am trezit cu multe albusuri in frigider si nu prea vroiam sa le congelez. Si cum se anuntasera musafiri m-am gandit sa le valorific. Ideea mi-a dat-o Miha, dar am modificat-o in functie de ingredientele pe care le aveam la indemana :). Mai trebuie sa precizez ca a iesit ceva delicios si ciocolatos???

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 albusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 200 g frisca
  • 25 g unt
  • 1 lingura de coniac
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana cand spuma devine lucioasa. Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o incorporam usor in spuma, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul in tava mare de la aragaz (30*34 cm), tapetata cu hartie de copt. Coacem la foc potrivit pana cand devine aurie la suprafata. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt si taiem blatul pe latime, in trei fasii egale. Va rezulta o prajitura lunga si ingusta :).

Pentru crema punem pe foc mic ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul, avand grija sa nu fiarba. Dam apoi de pe foc si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi coniacul si lasam la racit. Dam la frigider pana la racirea completa.

Dupa ce s-a racit mixam bine pana devine spumoasa apoi o impartim in doua parti egale.

Pe un platou asezam o fasie de blat peste care punem jumatate din crema. Nivelam si acoperim cu cea de-a doua foaie si restul de crema. Acoperim apoi cu ultima fasie de blat si dam prajitura la figider pentru 2 ore.

Ornam dupa preferinte. Eu am topit 50 g ciocolata cu 25 g unt cu care am ornat prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]