Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana ajunge la o bezea lucioasa. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le adaugam albusurilor. Mixam usor sa se omogenizeze. Scoatem telurile mixerului si continuam procesul cu o lingura de lemn. Adaugam faina, pe rand, lingura cu lingura si amestecam de jos in sus, sa nu se lase compozitia. Continuam sa adaugam aluatului praful de copt, cacao si nuca ( prajita si maruntita). Intr-o tava, punem foaie de copt, asezam aluatul si punem la copt pentru 40 de minute. Testul scobitorii arata daca s-a copt sau nu.
Crema: intr-o cratita amestecam galbenusurile su zaharul bine, adaugam amidonul, praful de sare, zaharul vanilat. Dupa ce acestea au fost omogenizate bine, adaugam laptele putin cate putin si punem coompozitia pe foc. Cand este gata, dam la rece. Untul este frecat spuma si dat la rece. La final se incorporeaza in crema de vanilie.
Glazura: tabletele de ciocolata impreuna cu untul se pun la topit pe baie de abur. La final se adauga apa. Omogenizam bine.
Asamblare: Blatul cu cacao si nuca este pus pe un gratar/tava etc. Peste acesta se pune crema de vanilie si peste crema de vanile glazura de ciocolata. Daca se raceste se mai incalzeste putin. Lasam peste noapte prajitura la rece. Portionam si servim.