Prăjitura cu pere și cacao este un desert pufos, aromat. Rețeta este ușor de făcut, iar tu te poți bucura de combinația perfectă dintre gustul fructat al perelor și aroma intensă de cacao.
Pentru Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă, am folosit următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, unt, cacao, lapte, pere.
Cum se prepara Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Dimensiune 20 x 25 cm.
Curăță perele de cotoare, apoi feliază-le.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare, zahărul și esența de vanilie, apoi mixează bine până devine spumoasă compoziția și își dublează volumul. Încorporează laptele, apoi untul topit.
Adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Omogenizează compoziția și toarn-o în tava de copt.
Așază deasupra feliile de pere și presează-le ușor în aluat. Presară zahărul brun și fulgi de migdale.
Coace prăjitura cu pere în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. O poți tăia după ce s-a răcit de tot.
Savurează o porție din bunătatea această de prăjitură cu parfum de toamnă.