Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci usor, cu ajutorul unei linguri de lemn. La final, adaugi nucile tocate.
Cureti perele de coaja, le tai in doua, scoti cotorul si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt (eu am tapetat doar fundul tavii). In interiorul perelor, asezi cirese fara samburi, din compot.
Torni compozitia peste pere, scuturi tava si o introduci la cuptor pentru 50-55 de minute, la 180 grade C, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasi prajitura sa se raceasca si o rastorni pe un platou, apoi o decorezi dupa imaginatie (cu ciocolata topita sau zahar pudra).
1
Nu toca nucile fin. Ele trebuie sa se simta in blat si sa il faca crocant.