Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine

de laura_n in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 6394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 ouă de găină
  • un praf sare
  • 5 lg zahăr
  • 5 lg făină
  • 5 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 10 -12 pișcoturi
  • 1 vrf. cuțit bicarbonat
  • cremă
  • 600 gr iaurt
  • 100 gr brânză de vaci
  • 1oo gr ciocolată albă
  • 5 gr gelatină
  • 1 conservă compot mandarine
  • în plus
  • 200 gr biscuiți simpli
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 100 ml lapte dulce
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine:

Se pregătește o tavă cu hârtie de copt în care se așază pișcoturile în mod uniform. Se desface conserva de mandarine, sucul se strecoară, iar mandarinele se lasă la scurs. Cu sucul din conservă, se însiropează pișcoturile, dar nu foarte tare.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat împreună cu un praf de sare. Se mixează până devin albe și dense, apoi se adaugă zahărul treptat, și se mixează până se obține o bezea lucioasă, fermă. Se adaugă gălbenușurile, se încorporează în bezea. Se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul, cacaoa. La final se adaugă și uleiul, astfel că va reieși o compoziție moale pe care o vom turna deasupra pișcoturilor. Se pune tava la copt, în cuptorul preîncălzit, se lasă la 160 grade, timp de 25-20 minute.

Se scoate și se lasă la răcit în tavă.

Separat, se hidratează gelatina în restul de suc de la conservă. Ciocolata albă se rupe bucăți și se topește pe baie de aburi. Atenție: nu o topiți pe foc direct sau la cuptorul cu microunde, există riscul să se ardă.

Iaurtul se mixează cu brânza de vaci. Se adaugă și ciocolata ușor temperată.

Gelatina se încălzește ușor, cât să se topească granulele, apoi se adaugă în compoziția de iaurt și se omogenizează totul. Se adaugă și mandarinele în cremă.

Peste blatul răcit, se toarnă crema, se nivelează frumos, se așază deasupra un strat de biscuiți simpli și se dă la rece totul pentru o oră minim.

Ciocolata neagră se topește împreună cu laptele dulce.

Se scoate prăjitura de la rece, apoi se toarnă glazura de ciocolată. Se dă din nou la rece până în momentul servirii.

Se ornează cu fulgi sau bombonele colorate.

Recomand să se lase până a doua zi la rece, blatul va absorbi din umiditatea cremei, iar glazura va frăgezi biscuiții. Va ieși extrem de cremoasă și fragedă.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piscoturi, iaurt si mandarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane