Prajitura cu prune si bezea

de Cris2711 in Prajituri, 29 Iul 2015 | 7356 vizualizari

 

In apropiere de locuinta mea vand niste vecini prune si caise din livezile personale.A iesit extrem de buna.Inspirata din mai multe retete,a iesit asa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 150 gr. unt la temperatura camerei
  • 80 gr. zahar
  • 1 ou
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr. faina
  • Ingrediente pentru prune caramelizate:
  • 1 kg prune
  • 3 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 3 linguri de afinata(sau Rom)
  • Ingrediente pentru spuma:
  • 4 albusuri
  • 125 gr. zahar
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si bezea:

Prunele se spala,se taie pe jumatate si se scot samburii.

Untul lasat cel putin o ora la temperatura camerei se mixeaza bine cu 80 gr. zahar.

Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190° C.

In crema de unt se adauga galbenusurile rand pe rand si oul intreg.

Atentie : Nu se taie daca sunt introduse pe rand.

Cand s-a omogenizat bine se adauga praful de copt si faina.

Aluatul se pune in forma unsa cu putin ulei .

Intr-o tigaie se pune zaharul in care se caramelizeaza prunele.

Cand sunt caramelizate se stinge cu afinata sau rom.

Prunele caramelizate se presara peste aluat si se da forma la cuptor pentru circa 30-35 de minute.

Cu zece minute inainte de a se scoate de la cuptor se pregateste spuma pentru bezea .

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zahar.

Apoi se scoate forma de la cuptor ,se pune spuma de bezea deasupra,se da din nou la cuptor,se reduce temperatura la 175-180°C si se mai lasa circa 15 minute.

Cand este aurie la culoare se scoate de la cuptor si se lasa la racit.

Apoi se feliaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

Prunele caramelizate se sting cu afinata,rom sau visinata.

2

Se pune si putina scortisoara peste prune.

3

Se pot presara peste bezea si fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)