Prajitura cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 15 Iun 2013 | 6039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intro lingurita de otet
  • 6 linguri apa minerala
  • 12 linguri de faina proaspat cernuta
  • 2 linguri cacao proaspat cernuta
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 borcan de visine
  • 2 linguri de gris
  • 200 ml frisca vegetala
  • 1 ciocolata menaj (100 gr) pentru crema
  • 1 ciocolata alba (100 gr) maruntita, pentru decor
  • 3 linguri de lapte + 50 gr. ciocolata neagra + 3 linguri finetti pentru glazura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar o impartim in doua. Batem spuma albusurile cu 150 gr zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam coaja de lamaie, apoi praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Pe rand, adaugam apa minerala, apoi incorporam faina, praful de cacao si spuma de albusuri.

Tapetam o tava cu faina, dupa ce in prealabil am uns-o cu ulei, turnam aluatul in tava, presaram grisul si impartim visinele pe toata suprafata prajiturii.

Coacem prajitura la temperatura moderata, cca 30-35min, testam cu scobitoarea daca blatul s-a copt si scoatem tava din cuptor sa se raceasca blatul.

Incalzim frisca la foc mic, topim in ea 100 gr. ciocolata menaj si lasam sa se raceasca complet (inclusiv jumatate de ora la frigider). Mixam crema pana cand devine spumoasa, o intindem in strat subtire peste prajitura.

Taiem ciocolata alba bucatele, o asezam peste crema.

Preparam glazura incalzind cele 3 linguri de lapte (la foc foarte redus), adaugam 50 gr.ciocolata neagra si 3 linguri de finetti.

Decoram prajitura, lasam sa se raceaca si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine si iaurt