Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata

de Alinutza80 in Prajituri, 24 Noi 2012 | 7523 vizualizari

 

O bunatate

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt nesarat
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 3 oua
  • 70 gr zahar tos+zahar tos pentru tapetat formele
  • 1 esenta vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lg faina
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata:

Se preancalzeste cuptorul la 200 de grade.

Se ung formele cu unt(se poate face in forme mici de sufleu, de briose sau in tava mai mare de budinca). Se tapeteaza formele cu zahar.

La baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza impreuna cu 70 gr de zahar pana cand se umfla si se deschid la culoare. Se adauga apoi esenta de vanilie, ciocolata topita, praful de copt si 1 lingura de faina in ploaie.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga peste amestecul de ciocolata mestecand usor cu o lingura(nu foarte mult ,altfel aluatul se va lasa).

Se imparte aluatul in formele pregatite si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana ce marginile prajiturii se desprind de pe forma.

Se servesc cu crema de vanilie sau frisca.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu interior moale de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]