Prajitura din iaurt

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Feb 2011 | 10835 vizualizari

 

O prajitura gustoasa, usor de pregatit si care nu ne ocupa foarte mult timp!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de iaurt,
  • 24 linguri de zahar,
  • 500 g biscuiti vanilati,
  • compot de fructe pentru insiroparea biscuitilor
  • zahar vanilat, esente,
  • 3 plicuri de gelatina,
  • dulceata cu fructe intregi sau fructe in stare naturala (caise, prune, piersici, capsuni, visine), in functie de sezon si de preferinte!
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din iaurt:

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).

 Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de aproximativ 250-300 ml si o lasam 10 minute sa se inmoaie; cand a capatat consistenta o punem in baie de apa (nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile) si amestecam bine pana se topeste!

 Cand s-a racit gelatina o adaugam in iaurt si amestecam bine. Tot acum putem incorpora dulceata (fara a amesteca prea mult, doar atat cat sa fie cuprinsa)  sau fructele taiate in bucati mai mari.

 Insiropam bine biscuitii si asezam un rand intr-o tava intinsa de aragaz (sau in tava de cozonac, insa in acest caz vom avea nevoie de doua tavi). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia de iaurt cu fructe, acoperim din nou cu un rand de biscuiti (foarte bine insiropati), apoi compozitia de iaurt si in final acoperim cu biscuiti.

 Se lasa la rece cel putin 2 ore

Cand servim prajiturica, o taiem felii si ornam cu dulceata!

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Dulceata de visine confera un gust divin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

18.08.2011, 22:11

DIANA B 1

29.08.2011, 12:16

Dya draga , cata dulceataaaaaaaaa ???

Dya Daniela Andrei 1

31.08.2011, 07:37

Onesta, daca te referi la cantitate, eu am folosit un borcanel de 400 gr. Motivul pentru care nu am specificat acest fapt este ca ramane lalatitudinea fiecaruia cat si cum ii place Pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu mascarpone