Prajitura Fanta

de adry88 in Prajituri, 27 Feb 2013 | 20126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • Crema
  • 200 g unt
  • 600 g branza de vaci
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 800 ml suc fanta
  • 4 linguri zahar
  • 1 plicuri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul-ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Glazura-prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.

Asamblare-peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza, frisca si capsuni