Prajitura Fanta

de LC in Prajituri, 5 Mai 2013 | 12687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • un praf de copt
  • Crema de branza:
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 250 g zahar pudra
  • Budinca:
  • 850 ml suc fanta
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi cele 6 linguri de zahar, uleiul, zaharul vanilat, galbenusurile, faina praful de copt  si cacaoa. Punem compozitia intr-o tava acoperita cu foaie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 de minute ( testam cu scobitoarea). Lasam la racit.

Pentru crema vom freca untul cu zaharul pudra si apoi adaugam branza de vaci. Turnam crema de branza peste blatul complet racit.

Pentru budinca vom pune 700 ml de fanta la fiert. Intr-un bol amestecam cele doua plicuri de budinca de vanilie cu zaharul si 150 ml de suc. Cand sucul clocoteste adaugam compozitia din bol si lasam sa fiarba pana devine translucida, amestecand mereu. Oprim focul si o lasam sa se raceasca (fara sa se inchege). Apoi turnam peste crema de branza si o lasam la frigider 4-5 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]