Prajitura Figaro

de mirela0911 in Prajituri, 19 Mai 2013 | 22838 vizualizari

 

O prajitura care e mai buna cand e pe terminate!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 200 g unt
  • 125 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. bezea:
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • gem de caise
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat bine, pana se topeste, apoi punem galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat mai tare pe care il vom intinde cu ajutorul lingurii in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade timp de 10-15 minute.

In acest timp se prepara bezeaua. Se bat albusurile tare impreuna cu zaharul iar apoi amestecam cu nuca macinata. Se scoate blatul din cuptor, se unge cu gem de caise iar deasupra se intinde bezeaua. Se lasa la foc mediu pt cca 35-40 minute. Dupa ce s-a racit se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura deosebita cu foi si nuca