Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca

de T I M E A in Prajituri, 16 Dec 2012 | 5303 vizualizari

 

O noua forma, o noua prajitura. Am probat noua mea tava de silicon sub forma de floare, facand ceva foarte simplu si bun pentru dimineata la cafea. Da, o sa ziceti ca fac cam multe deserturi care merg dimineata la cafea, dar pentru mine asta inseamna micul dejun perfect :).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 175 gr faina
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf de sare
  • 50 gr ciocolata rasa

Glazura:

  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri frisca lichida
  • 2 linguri nuca macinata
  • cateva bucati mici de nuca prajita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul mixand inca cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, iar la final adaugam si ciocolata rasa.

Turnam compozitia in forma unsa cu putin ulei (doar la prima utilizare punem ulei, apoi se poate folosi fara nimic) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.

Scoatem din cuptor, lasam sa sa raceasca putin, apoi rasturnam blatul pe o farfurie.

Topim ciocolata impreuna cu frisca pe baie de aburi si ungem prajitura cu glazura calda.

Presaram deasupra nuca macinata iar pe margini asezam cate o bucatica de nuca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Floare" cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (69)

adriana65 1

17.12.2012, 14:07

ce bine arata "floricica"

T I M E A 1

17.12.2012, 14:43

Deyutky , Sidy , Geanina , Mamaieelena, Adriana ma bucur ca va place

T I M E A 1

17.12.2012, 14:43

Mihaela impart cu altii asta e secretul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent