Prajitura greceasca

de andreea_angelo in Prajituri, 26 Noi 2012 | 13082 vizualizari

 

In primul rand vreau sa va spun ca prajitura am facut-o dupa reteta facuta de CRISS zilele trecute,cand am vazut-o mi-am zis ca trebuie sa o fac si eu,nu credeam ca o sa imi iasa dar a iesit o prejitura trasnet
MULTUMESC PENTRU RETETA CRISS!!!:-*

 

INGREDIENTE

  • un pachet cu foi de placinta
  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar ulei
  • un pahar iaurt
  • praf de copt
  • zahar vanilat
  • esenta rom
  • sirop
  • 3 linguri zahar
  • 3 pahare cu apa
  • ornament
  • frisca
  • ornament ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura greceasca:

Pentru prima data lasam la dezghetat  foile de placinta.

Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si paharul de ulei, iaurtul, praful de copt si esenta de rom. Se mixeaza din nou. Intre timp s-au dezghetat si foile de placinta pe care le rupem bucatele mici si le adaugam peste amestecul obtinut. Turnam totul intr-o tava care nu mai trebuie unsa avand in vedere ca am pus ulei in amestec si o lasam se se coaca pana se rumeneste.

Intre timp am pregatit siropul, cele 3 linguri de zahar le-am pus la caramelizat. Cand s-a topit zaharul adaugam cele 3 pahare cu apa si mai lasam un pic la foc pana se topeste zaharul ars.

Cand s-a rumenit prajitura, o scoatem si o lasam la racit. Cand s-a racit adaugam siropul si inainte de a taia prajitura ne asiguram ca a tras tot siropul. Eu am ornat prajitura cu frisca ca mi-a placut cum aratau cele facute de CRISS.

Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Sim0na 1

27.11.2012, 19:51

tare faina!

andreea_angelo 1

27.11.2012, 21:11

nuky 1

31.01.2013, 14:23

Am facut ieri prajitura,dar nu mi-a placut, nu stiu unde am gresit.Am respectat intocmai reteta, am insiropat-o cu sirop zahar ars,a tras cam greu siropul, am intepat-o pe toata suprafata sa poata absoarbi in totalitate siropul.Din loc in loc, este tare datorita foilor de placinta care nu au vrut nici cum sa se inmoaie.Oare mi-a scapat mie ceva referitor la acest lucru?Toata lumea zice ca o face dar nimeni vad ca nu a patit asa ceva.Cu stima, astept un raspuns poate mai incerc s-a fac.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt