Prajitura inghetata falsa

de Meea in Dulciuri, 14 Noi 2015 | 9279 vizualizari

 

Nu nu umblu cu falsificatii,doar ca prajitura aceasta este geniala :))! Un blat de ciocolata cu crema pufoasa mmm ♥.Ce sa vreti mai mult? A fost printre primele prajituri facute de mine si care a iesit din prima! Nu arata nici ca o inghetata dar gustul cu siguranta reaminteste de inghetata de vanilie din mijlocul verii.Si chiar daca este mai frig afara,gustul de inghetata il simtim prin aceasta prajitura:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat (23x40 cm )
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 250ml lapte
  • 250g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inghetata falsa:

Prima data pregatim blatul cel de toate zilele:)). Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare . Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam apoi galbenusurile si continuam mixarea.

Separat,amestecam faina cu praful de copt si adaugam apoi peste blat.Desssiiigur,acuma adaugam si cacaua (sincer,in 3 din 4 dintre blaturile mele cu cacaua UIT SA PUN CACAUA :)) ). Si acum e momentul cand "gustam"putin ce a mai ramas din aluat ;;)   Tapetam  tava cu hartie de copt,punem blatul inauntru si lasam la cuptor,la foc mic,aprox. 20-25 minute.

Sa pregatim acuma si crema delicioasa.Galbenusurile le amestecam cu amidonul si laptele si punem pe foc mic,amestecand continuu,pana cand se ingroasa ca o budinca.Adaugam vanilia si  lasam apoi la racit.  Untul il mixam cu zaharul pudra pana cand devine cremos,apoi adaugam,lingura cu lingura,crema racita. Sa nu faceti cu inima si sa credeti ca s-a taiat crema,se leaga la loc!
Mixam apoi cele 4 albusuri spuma tare,apoi adaugam zaharul si la fel,mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.
Blatul racit il acoperima cu crema de vanilie,apoi lasam la frigider sa se intareasca putin.Dupa ce s-a racit punem peste si bezeaua apoi decoram cu linii orizontale de ciocolata topita.Lasam la rece peste noapte sau daca chiar ispita este prea mare,treceti cu vederea si gustati dupa ce sta macar 2 ore la rece :D


TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/11/prajitura-inghetata-falsa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac de post