Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes

de Catalina L in Dulciuri, 20 Sep 2015 | 2943 vizualizari

 

Gavottes = clatite dantela-uscate
Cunoasteti istoria lor?
Totul porneste de la o clatita uitata pe foc la Quimper in Bretania in 1893.
Autoarea Marie-Catherine Cornic decide sa o ruleze si sa o deguste...
Mica clatita uitata a devenit crocanta, gustoasa si lejera- o bunatate.
Astfel reteta clatitei dantela este nascuta si de atunci conservata.

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet de gavottes (clatite dantela-uscate)
  • -parfait de înghețată cu menta si fistic - reteta aici: http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/09/parfinghetata-de-menta-cu-fistic.html
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes:

Demulati înghețata.

Taiati-o felii si puneti-le la congelator pe folie de plastic.


Montati prajiturile "milles feuilles" inainte de a servi desertul.

Aveti nevoie de 6 gavottes pentru o persoana, suprapuse 2 cate 2.

Alternati gavottele si feliile de parfait.

Serviti imediat. 

Este delicios: crocantul gavottelor se amesteca la perfectie cu parfumul prospat al mentei si cu onctuozitatea înghețatei...yam yam

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mille- feuille cu înghețată si gavottes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (23)

mirela0911 1

21.09.2015, 10:32

Ce bunatate ai facut!

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:06

Catalina L 1

21.09.2015, 19:58

pe toti

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chessecake cu cirese