Prajitura Noire

de mihaelaM in Prajituri, 22 Iun 2011 | 6231 vizualizari

 

am vazut-o la Licutaprima data,apoi si la celelalte fete si mi-a cam ramas gandul la ea ,asa ca trebuia neaparat sa o incarc...haide-ti sa vede-ti ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 3 pachete biscuiti nero cu cacao(1pac 75 g)
  • 250 g unt
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri wisky
  • 300 g frisca lichida
  • 15 g gelatina
  • PT ORNAT
  • 50g ciocolata amaruie
  • 50ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Am zdrobit biscuitii in robotul de bucatarie, apoi am topit jumatate din unt  la microunde si l-am amestecat cu biscuitii.

Intr-o tava de chec am pus folie alimentara, am adaugat compozitia de biscuiti si am presat cu o lingura, apoi am dat la frigider.

Intre timp am topit ciocolata pe baie de aburi. Am lasat putin sa se raceasca, apoi am adaugat frisca, coniacul si untul topit.

Gelatina am preparat-o conform instructiunilor de pe pliculet, apoi am adaugat peste ciocolata. Am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat. Compozitia rezultata am adaugat-o peste biscuiti, apoi am dat la rece pana a doua zi.

A doua zi facem sosul de ciocolata si punem peste ea, dam la frigider cateva minute...si gata cu asteptarea.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]