Prajitura pufoasa cu crema de branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 11 Noi 2015 | 6629 vizualizari

 

Un desert super bun, cu putine calorii, pufos, parfumat, aromat si merita incercat! Hai ca i-am facut prea multe complimente :)) Sa trecem la reteta :D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 500g crema de branza (foto: fromage frais)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 90g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocala
  • 100g amidon de porumb ( foto: fleur de mais)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu crema de branza:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de portocala si mixam bine, amidonul de porumb il cernem si il adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam albusurile si ne ajutam de o spatula amestecand usor pana omogenizam bine toate ingredientele.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava cu fundul detasabil si tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru cca. 30-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa brusc, ea oricum se va lasa, dar in timp. Este foarte pufoasa si buna!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti decora cu fructe rosii sau zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa