Prajitura rasturnata cu ananas

de mihaelar63 in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 8314 vizualizari

 

O reteta de familie care poate fi serviata cu topingul preferat atat la mic-dejun cat si la desert . ,,Pineapple upside-down cake'' se poate servi atat calda cat si rece . Cam aceasta este prezentarea de pe ,, Kreyolcuisine '' de unde am preluat eu reteta .

 

INGREDIENTE

Topping 1/4 cana unt 1 cana zahar brun

  • 1 cutie compot ananas
  • cutie compot cirese - eu am avut glazurate
  • 1/2 unt
  • 1 cana zahar alb
  • 4 oua
  • 4 lingurite praf copt - am pus un plic
  • 1/2 lingurita sare
  • 3/4 cana lapte [ laptele poate fi amestecat cu sucul de la ananas }
  • 2 linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu ananas:

  • Incalziti cuptorul.
  • Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.
  • Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.
  • Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] .
  • Pateti spuma untul cu zaharul si api cu ouale  cu ajutorul mixerului electric.
  • Rand pe rand se incorporeaza si laptele.
  • Intr-un vas separat se cerne faina sarea, praful de copt.
  • Mixati amestecul umed cu cel uscat. Adugati si romul.
  • Turnati aluatul in forma si coaceti timp de 40 minute verificand cu scobitoarea. Aluatul este facut daca scobitoarea este uscata .
  • Se scoate tava si se  rastoarna pe o farfurie  mare intinsa. Lasati asa 5 minute pentru ca sucul format sa patrunda in blat .
  • Se ridica tava de pe prajitura.
  • Nepotii mei au servit prajitura calduta :d cu iaurt grecesc amestecat cu dulceata de portocale .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas si fulgi de cocos