O minunatie de prajitura, inmiresmata ca o dimineata de vara la rasarit si colorata ca un apus de soare :)
Incalzim cuptorul la 190C. Eu am folosit o tava dreptunghiulara destul de adanca (5-6cm).
Fructe caramelizate:
Punem zaharul la caramelizat la foc mic, iar cand a capatat o nuanta aramie si s-a topit adaugam untul si scortisoara. Piersicile si bananele taiate feliulte se vor aseza in tava peste acest strat de caramel aromat.
Blat:
Amestecam bine faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Separat mixam untul cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare pana la omogenizare, iar la final punem vanilia. Incorporam amestecul de faina si laptele punand alternativ, in 2-3 etape, cu mixerul pe viteza mica. Nuca se adauga amestecand cu lingura.
La final, turnam compozitia peste fructe si dam tava la cuptor cca 45 min, pana ce prajitura devine rumena deasupra si trece testul scobitorii.
1
Acest "Upside-Down Cake" se poate face cu banane, piersici, nectarine, mere, portocale si ooorice alt fruct va trece prin cap :P
2
Prajitura se lasa sa se raceasca de tot in tava, apoi se trece cu un cutit pe margini si se rastoarna pe un platou. Sucul lasat de fructe in caramel va insiropa miiinunat blatul :)