Este o prajitura foarte buna si usor de facut , dar cam mica . Daca sunt mai multe guri care trebuie sa ajunga la cate o felie atunci trebuie sa faceti doua portii.
Incalzim cuptorul la 180 grade .
Intr-o tava de diametru de 20 cm , punem 50 gr unt pe ochiul de aragaz . Tava trebuie sa reziste la cuptor . Eu am folosit o tava de tarta termorezistenta . Cand untul este topit adaugam 100 gr zahar si 1 lingura de apa si lasam pe foc cam 5 minute pana devine un sirop dens.
Prunele spalate si taiete in jumate le punem in sirop si avem grija sa ajunga cu toate partile in sirop . Le aranjam in asa fel incat sa fie toata tava acoperita cu prune . Lasam deoparte .
Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas punem untul ramas si il batem impreuna cu restul de zahar . Cand avem o spuma si nu se mai simte zaharul adaugam pe rand cate un galbenus de ou , amstecand bine dupa fiecare . Cand am termninat de adaugat galbenusrile punem faina , faina de malai si cacao daca doriti . Omogenizam si punem deoparte.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare . Adaugam albusurile peste partea cu faina , amestecam usor si turnam totul peste prune. Nivelam avand grija sa nu deranjam prunele , iar deasupra rupem bucatele de ciocolata .
Dam la cuptorul incins pentru 35-40 minute.
1
serviti cu frisca sau cu inghetata
2
daca nu puneti cacao atunci adaugati inca o lingura de faina