Prajitura Ravani

de rena in Prajituri, 16 Noi 2014 | 11123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar (250 ml ) cu gris
  • un pahar cu faina
  • un pahar cu zahar
  • un pahar de ulei
  • un pliculet paraf de copt
  • 4 oua
  • esenta de vanilie
  • razatura de la o portocala
  • pentru sirop:
  • 3 pahare cu apa
  • 3 pahare cu zahar
  • coaja de portocala si lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ravani:

Intr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala.

Cernem faina cu grisul si praful de copt.

Amestecam bine cele doua preparate de mai sus sa devina un aluat ca la chec.

Rasturnam in tava si punem la cuptor 30 de min. la 200 de grade.

Pe parcurs pregatim siropul, punem la fiert toate ingrdientele si lasam sa fiarba 5-10 min.

Dupa ce s-a copt prajitura o portionam pe placul nostru si punem siropul peste toata suprafata, lasam sa raceasca si... 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ravani" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]