Prajitura Snickers

de Lau in Prajituri, 13 Ian 2015 | 7884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema alba
  • 250 g ciocolata alba
  • 50 g frisca
  • Crema caramel
  • 7 galbenusuri
  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca tocata
  • Glazura ciocolata
  • 200g ciocolata neagra
  • 50 g frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva si obtinem o spuma lucioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.

Amestecam cu o paleta cu miscari usoare,pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 25 min pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se  raceasca.

Crema alba-rupem ciocolata bucatele,o adaugam intr-un bol impreuna cu frisca si punem la topit pe baie de abur.

Intindem crema peste blat si dam la frigider pana pregatim crema caramel.

Crema caramel-intr-o cratita caramelizam 200 g zahar,cand s-a caramelizat adaugam untul si amestecam pana ce se topeste.

Adaugam galbenusurile mixate cu 5 linguri de zahar,Amestecam continuu pana obtinem o crema pufoasa ca la budinca.

Adaugam nuca tocata si prajita putin,mai lasam pe foc cca 1 min dupa care lasam sa se raceasca putin.

Cand s-a racit o intindem peste crema alba si dam tava din  nou la frigider.

Glazura ciocolata-topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca si o intindem peste caramel.

Dam prajitura la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada Buturuga