Prajitura ungureasca

de Denissa in Prajituri, 10 Ian 2013 | 26728 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • FOAIA
  • 300 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 210 gr zahar
  • 210 gr nuca macinata
  • 4 oua
  • +
  • o jumatate borcan de gem de prune (sau cat aveti nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca:

Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina.

Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt.

Peste foaia se intinde gemul in strat subtire.

Pentru crema se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si nuca macinata.

In compozitia cu nuca se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Crema astfel pregatita se toarna peste foaia unsa cu gem. Se coace la cuptor pana se rumeneste pe margine aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Greta Garbo reinventată