Prajitura ungureasca

de Denissa in Prajituri, 10 Ian 2013 | 26086 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usor de pregatit

 

INGREDIENTE

  • FOAIA
  • 300 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura smantana
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA
  • 210 gr zahar
  • 210 gr nuca macinata
  • 4 oua
  • +
  • o jumatate borcan de gem de prune (sau cat aveti nevoie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca:

Pentru foaie se amesteca bine zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Se adauga apoi faina.

Se intinde o foaie si se pune in tava pe hartie de copt.

Peste foaia se intinde gemul in strat subtire.

Pentru crema se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zaharul si nuca macinata.

In compozitia cu nuca se incorporeaza usor albusurile batute spuma. Crema astfel pregatita se toarna peste foaia unsa cu gem. Se coace la cuptor pana se rumeneste pe margine aluatul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kati