Foarte gustoase şi atrăgătoare aceste prăjiturele. Am pornit de la reţeta Laurei Adamache, http://www.lauraadamache.ro/2015/07/mini-tiramisu.html#_dar eu am preferat o cremă răcoroasă de mentă.
Nu mi-au ieşit prea arătoase pentru că a fost o zi teribil de caldă, iar când le-am pus la frigider au fost cam înghesuite.
Nici pozele nu sunt prea frumuşele pentru că mă grăbeam la pădure ca să scap de arşiţa oraşului. Am luat cu noi şi prăjituirelele, evident.
Reţeta este cât se poate de simplă.
Crema de mentă :
Glazura si crema de ciocolata:
Pentru însiropat piscoturile:
Am scobit piscoturile astfel încât sa fac loc pentru crema.
Am pregatit apoi crema de ciocolata, deoarece o parte din crema am folosit-o pentru a glazura piscoturile.
Am pus frisca într-o cratita si am pus vasul pe foc.
Am adus la punctul de fierbere, am luat vasul de pe foc,am pus ciocolata rupta bucati si am amestecat cu o paleta pâna când s-a topit ciocolata.
Am lasat-o sa se racoreasca iar când deja a prins consistenta,am glazurat 15 piscoturi,pe partea nescobita bineînţeles.
Le-am pus pe un gratar sa se scurga iar apoi la frigider pentru ca glazura sa se întareasca.
Restul cremei am pus-o la congelator jumatete de ora,apoi am mixat-o pâna am obtinut o crema fina.
Am pregatit apoi crema de menta.
Am mixat frisca si am lasat-o deoparte(cred ca din cauza caldurii nu s-a batut prea bine).
Am topit ciocolata alba pe baie de aburi,apoi am adaugat în ea siropul de menta.
Am mixat mascarponele si am adaugat pe rând câte o lingura din ciocolata racorita.
La final am încorporat si frisca si am lasat crema la frigider pentru jumatate de ora.
Daca aveti timp suficient puteti s-o lasati mai mult, astfel încât sa ai ba o consistenta buna pentru ornat.
Am pregatit un sirop din sirop de menta amestecat cu zeama de limetta,astfel s-a accentuat efectul racoritor.
Am însiropat cele 15 piscoturi neglazurate.
Nu trebuie exagerat deoarece acestea se vor înmuia si de la crema.
Am pus crema de menta pe fiecare si am acoperit cu piscorurile glazurate.
Am ornat cu crema de ciocolata si razatura de limetta.
Le-am mai lasat la frigider ca sa se întareasca crema si sa se înmoaie piscoturile.
Poftă bună !!!