Prajiturele integrale, cu piure de mere

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2013 | 4870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina integrala de grau
  • 30 g tarate de grau
  • 30 g faina de secara
  • 1 lgt seminte fenicul/anason
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin alb
  • 25 g ulei de palmier
  • 2 lgt cu varf scortisoara pudra
  • 80 g miez de nuca
  • 1 lg zahar brun (12 g)
  • 550 g piure de mere
  • Piureul de mere il obtinem din:
  • 750 g mere
  • 70 ml apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pentru pudrat:
  • scortisoara sau zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele integrale, cu piure de mere:

1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu  apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se inmoaie 5-10 min. Le pasam cu autorul unui mixer vertical si lasam sa se racoreasca.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.

3. Pentru aluatul de prajiturele amestecam 300 g de faina integrala de grau cu restul ingredientelor uscate, adaugam apoi piureul de mere si ingredientele umede avand grija sa omogenizam bine compozitita, iar faina integrala de grau ramasa o incorporam pe parcurs.

4. Formam un cilindru din aluat din care taiem felii de 2-3 cm, care le vom modela sub forma unor bilute.

5. Punem prajiturelele/biscuiteii cum vreti sa le spuneti in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu o furculita. 

6. Introducem tava in cuptor pentru 15-20 minute.

7. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam la racit, apoi le pudram dupa preferinta cu scortisoara sau cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele integrale, cu piure de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta - de post