Praz umplut

de Panacris in Mancaruri cu carne, 24 Mar 2017 | 6814 vizualizari

 

O nouă rețetă din seria cine n-are de lucru, își face. :D Dar și rezultatul e pe măsură! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1,2 tije mai groase praz 
  • cca 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 500 ml bulion Panacris 
  • cca. 500 ml apă 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut:

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Prazul se curăță, partea albă se înjumătățește, apoi se scot tuburi de praz, apăsându-se cu degetul mare în interiorul prazului.

Fiecare tub de praz se umple cu amestecul din carne, apoi se așază într-o tavă termorezistentă, se acoperă cu bulion și apă, se dă la gătit, în cuptorul preîncins, cca. 50 de minute la foc mediu, acoperit.

Prazul umplut se servește fierbinte asezonat cu smântână sau sos de roșii picant ;)

 

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului