Primele mele savarine

de Adinacarla in Prajituri, 17 Oct 2010 | 5359 vizualizari

 

Datorita acestui site am inceput sa incerc sa fac dulciuri la care doar visam...
iata primele mele savarine...sa nu radeti de mine...nu sunt prea experta la ornat si decorat ...dar va asigur ca la gust sunt foarte bune..chiar si sotului meu i-a placut si el nu-i "fan" savarine

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 2 plic zahar vanilat
  • 8 lg pesmet fin
  • sare

Pt sirop:

  • 250 g zahar
  • 1 1/2 pahar apa
  • 1 fiola rom
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele savarine:

Galbenusurile ,zaharul vanilat si zaharul se freaca pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Albusurile se bat spuma.

Peste galbenusuri se adauga pesmetul si se amesteca bine.

Dupa care incepem sa adaugam cate o lingura de albus amestecand usor. Ungem formele cu unt si le umplem 3/4 cu compozitie.

Se da la cuptor pana se rumenesc. In timp ce savarinele se coc in cuptor preparam siropul in care vom introduce savarinele dupa ce se racesc.

Taiem un capacel si umplem cu frisca.

 

Nu am avut forme de savarine dar am folosit formele pentru mini tarte si au iesit bune.

 Aici este sursa mea de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, cu foi cumparate