Pseudo Amandine

de Dea_Dea in Prajituri, 25 Mar 2013 | 3518 vizualizari

 

O prajitura mai light

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingura de ulei
  • 4 linguri mac
  • 2 linguri iaurt
  • GLAZURA
  • 30 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura de frisca lichida
  • ORNAT
  • 100 ml frisca batuta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pseudo Amandine:

Se preincalzeste cuptorul, focul sa fie potrivit.

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine ca o bezea. Separat se amesteca galbenusurile cu uleiul si iaurtul. Se toarna peste albusurile batute, iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt (eu am pus in tava patrata de 20x20) si se da la cuptor. Se scoate, se lasa la racit  si se taie blatul bucati.

Glazura

Ciocolata se taie bucati, se adauga frisca si se pune la topit pe abur, pana se omogenizeaza, apoi se pune peste bucatile de blat.

Deasupra se pune frisca batuta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pseudo Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]