Puding de paine partea a II a

de sandytza in Dulciuri, 10 Iul 2009 | 5203 vizualizari

 

Am schimbat reteta de puding de paine si imi place mult mai mult :) desi nici primul nu este rau dar cu cacao nu are asa aspect bun.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr miez de paine(daca coaja nu este prajita tare se poate pune si ea)
  •  800 ml lapte
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 gr zahar
  • 6oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • un pumn de stafide
        Pentru caramel :
  • 200 gr zahar
  • 50 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puding de paine partea a II a:

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Intr-o forma de tort sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau se poate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
 
baga la cuptor la 18grade timp de o ora. jumatate.In cazul in care tava nu este foarte inalta , verificati dupa o ora ca s-ar putea sa fie gata. Va dati seama cand este gata , daca in momentul cand miscati tava nu se mai misca partea din mijloc al pudingului. Se lasa la racit apoi se intoarce pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Puding de paine partea a II a" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

10.07.2009, 23:54

Mai Sandytza,dar tu bucataresti toata ziua? Se cunoaste ca esti mama.

sandytza 1

11.07.2009, 02:02

Bunica drept sa spun in ultima vfreme chiar bucataresc mai putin dar ce fac fac cu dragoste .
Oana eu il iau din Spania ca aici locuiesc si il gasesc in absolut in orice magazin.

adry88 1

19.05.2011, 16:15

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gauffre cu caramel