Pui basc

de Catalina L in Pui, 11 Mar 2015 | 6031 vizualizari

 

Puiul basc este o specialitate culinară tipică a Țării Bascilor.
Inițial compus din legume și pâine, acest fel de mâncare contine bucati de pui prajite si fierte intr-o caserola cu un amestec de roșii,ardei roșu și verde, usturoi, ceapa si boia de ardei.
Țara Bascilor mare este formată din șapte regiuni și teritorii istorice.
Sloganul basc "zazpiak bat" înseamnă șapte fac unu.
Sudul regiunilor basce (spaniole) (cele trei provincii ale comunității autonome basce, plus Navarra, în bască Nafarroa) formează Hegoalde. Nordul regiunilor basce franceze formează Iparralde.
Regiunile basce (franceze) sunt in partea departamentului Pyrénées-Atlantiques.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg taiat în bucăți
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardel verde
  • 1 ardel galben
  • 4 roșii
  • 1 ceapa
  • 100 g bacon
  • 3 catei de usturoi
  • 10 cl de ulei de măsline (3-4 linguri)
  • 10 cl de vin alb
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cimbru, dafin
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basc:

Sarati și piperati bucatile de pui.

Se presara deasupra boia de ardei.

Se curata si se toaca ceapa și usturoiul.

Se taie baconul în bucăți mici.

Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete.   

Intr-o tigaie mare (un wok este ideal), rumeneste carnea de pui în uleiul de măsline fierbinnte. Scoate carnea si pune in tigaie usturoiul, ceapa, și baconul. 

Gatiti 2 minute, amestecand apoi adaugati bucatile de pui. 

Adaugati ardeii și roșiile, reveniti totul două minute la foc mare, amestecand. Condimentati cu sare și piper.

Se adaugă vinul alb, ierburile, se acopera cu un capac și se fierbe la foc mic timp de o oră. Se serveste fierbinte cu orez (vezi reteta aici) sau cu cartofi .....  

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.03.2015, 21:34

Faina reteta!

Lia_ 1

12.03.2015, 07:05

buna introducerea. dar si reteta

_Alina_ 1

12.03.2015, 09:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]