Pui chinezesc cu ceapa verde

de Mitinita in Pui, 6 Oct 2014 | 5532 vizualizari

 

Aceasta reteta se prepara rapid, ingredientele sunt deja accesibile si este excelent si pentru cei care acum se imprietenesc cu bucataria asiatica.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr piept de pui
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • un catel de usturoi
  • 1 lingurita de sos de soia dark
  • 1/4 lingurita de ulei de susan
  • 100 ml apa
  • 1 lingura de amidon alimentar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chinezesc cu ceapa verde:

Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.

Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.

Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.

Lucram la foc mare. 

Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi adaugam bucatile de pui. 

Intr-un bol,amestecam apa rece cu amidonul alimentar. Neaparat sa folositi apa rece,de la apa fierbinte se va ingrosa.

Amestecam continutul din tigaie,iar cand pieptul de pui e aproape facut,adaugam usturoiul si sosul de soia. Amestecam,iar apoi adaugam apa cu amidon.

Cand incepe sa fiarba,se va ingrosa,asa ca vom continua sa amestecam si eventual sa mai punem putin sos de soia,daca e nevoie.

Cand s-a ingrosat sosul,luam de pe foc si adaugam uleiul de susan. Acesta nu trebuie adaugat mai repede,isi va pierde aroma. 

Se serveste cu orez la aburi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chinezesc cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tigaie picanta cu pui si oua posate