Pui cu fasole verde

de Panacris in Pui, 26 Mar 2013 | 4592 vizualizari

 

Cred că sunt vreo 5 ani de când nu am mai preparat aceste fel de mâncare. Cea mai mare mulțumire a mea a fost, că Zmeii au savurat de două ori acest preparat în aceeași zi!

 

INGREDIENTE

  • pulpe de pui dezosate cca. 600 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • leurdă 4-5 fire,
  • usturoi verde 2 fire,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • fasole verde fideluță congelată cca. 450 g,
  • roșii în suc propriu cca. 300 g,
  • mărar proaspăt 1 legătură.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fasole verde:

Ceapa, usturoiul, leurda se curăță, se toacă mărunt, călindu-se în puțin ulei și apă. După ce au devenit translucide, se adaugă ardeiul tocat mărunt și pulpele tăiate bucățele, se lasă la prăjit, cca. 10 minute. Se completează cu cca. 1 litru de apă, se asezonează de mărar, sare și piper, lăsîndu-se la fiert, semiacoperit cca. 25 de minute la foc mediu. Apoi se adaugă fasolea verde și se mai lasă la fiert cca. 10 minute, spre finalul fierberii, se adaugă roșiile cu suc, se mai lasă cca. 10 minute până se îmbină gusturile. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă de casă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume in vas roman