In nici o jumatate de ora a fost gata...... de mancat, bineinteles.
Se spala puiul (intreg, eu am luat pui grill), se condimenteaza bine cu sare, piper si oregano in interior si in exterior. Se unge cu miere si putin ulei, se umple cu feliile de la un mar si o portocala.
Se pune intr-un vas termorezistent uns, se toarna o cana cu apa, se acopera cu folie de aluminiu, se fac cateva gauri la folie si se da la cuptor. Dupa aproximativ 40 min (l-am verificat cu furculita sa intre bine in ea) se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste si se mai stropeste cu sosul din vas din cand in cand.
Dupa ce s-a rumenit se scoate pe un platou, se orneaza cu restul de mar si portocala si se serveste cu incredere. Eu am facut cartofi piure.
Reteta am preluat-o dintr-o revista.
1
Timpul de coacere poate varia in functie de marimea puiului. Al meu a avut 1.6kg.