Pui cu sos de smantana si tarhon

de gaby_duceag in Pui, 29 Iun 2011 | 5226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 350-400 gr smantana
  • doua cepe
  • usturoi (dupa gust, eu pun...cat de mult ;)) )
  • 1-2 linguri amidon (optional)
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de smantana si tarhon:

Se incinge untul intr-o tigaie. Pulpele de pui se spala bine si se injumatatesc. Se pun in uleiul incins si se rumenesc pe toate partile. In momentul in care le intoarceti prima data carnea ,adaugati ceapa taiata julienne. Dupa ce pulpele-s rumenite usor adaugati apa cat sa le cuprinda. Puneti capac si lasati sa fiarba la foc mic.

Cand sunt aproape fierte aveti doua variante:

- fie luati capacul si lasati sa scada sosul la jumatate si adaugati smantana.

- fie amestecati smantana cu amidonul, o diluati cu sos si o adaugati in cratita. In al doilea caz veti avea mai mult sos, in primul renuntati la amidon dar aveti sos putintel.

Lasati sa fiarba fara capac, adaugati sare,piper si tarhon taiat marunt. Mai lasati un clocot si gata. Serviti cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (14)

gaby_duceag 1

30.06.2011, 18:25

va multumesc frumos
diana, am carioci

Lau 1

02.07.2011, 09:31

Georgiana78 1

19.01.2013, 12:56

Si cu usturoiul ce facem....???? Foarte gustos, am incercat si eu reteta ta, dar cu usturoi...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]