Pui de tara cu smantana

de Rocsi in Pui, 17 Sep 2015 | 5021 vizualizari

 

Daca va place puiul de tara, nu puteti rata o astfel de reteta. Este prea buna, prea ca la tara ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui)
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 250 gr smantana groasa de tara
  • 1/2 legatura marar verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui de tara cu smantana:

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile. Adaugam apa cat sa cuprindem toata carnea, acoperim cu un capac, lasam sa fiarba la foc potrivit spre mare. Curatam ceapa, o tocam marunt, ceapa verde o taiem rondele. Morcovul il decojim, il facem rondele subtirele. Cand este fiarta cam pe jumatate carnea, adaugam ceapa, morcovul si ceapa verde. Presaram sare, piper, foaia de dafin si daca mai este nevoie, mai adaugati apa clocotita. Lasam sa fiarba bine toate, iar spre final dam focul la mic, adaugam smantana, amestecam. Mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam cratita deoparte. Tocam mararul verde, il presaram deasupra acoperim pentru 5 minute preparatul. Se serveste cald. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui de tara cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

18.09.2015, 10:38

Cris

RuxyRux 1

19.09.2015, 20:35

Grozav puiul cu smantana...arata tare gustos!

Rocsi 1

20.09.2015, 10:02

Rux, multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu unt si parmezan