Pui in stil à Bras

de cristeena20 in Pui, 25 Iun 2014 | 7487 vizualizari

 

Daca aveti resturi de la pui rotisat prin frigider va propun aceasta reteta ce se face rapid si e tare buna.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati de pui rotisat sau la gratar
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline
  • sare, piper, foaie de dafin, 1 catel de usturoi, 1 pahar de vin alb
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cutie mica de ciuperci
  • 1 chili
  • putin zahar, putin sos soia
  • 4 oua
  • 2 pumni de cartofi pai din punga (tip pai) sau chipsuri faramitate
  • coriandru verde
  • cateva masline negre
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in stil à Bras:

Carnea de pui se faramiteaza si se pastreaza deoparte. Folositi si pielea deoarece da un gust bun  .

Ceapa o taiem solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline si dafin. Lasam la foc mic sa se inmoaie bine si acoperim cu un capac. Adaugam dupa 5 minute ardeiul gras taiat fasii subtiri Cand ceapa e sticloasa si moale aduagam ff putin zahar si putin sos de soia. Apoi stingem cu vin alb. Mai lasam pana scade vinul  . Acoperim si lasam sa se inmoaie cca 10 minute. Adaugam sare, piper si taiem marunt un chili daca ne place picant. Adaugam apoi carnea de pui si ciupercile. Lasam iar la foc mic, acoperite pana se intrepatrund gusturile. 

- Adaugam apoi cartofii si amestecam bine pana se inmoaie . Punem sare, piper daca mai e nevoie si apoi turnam ouale peste, dupa ce le-am amestecat usou intr-un castron. Amestecam bine  si nu lasam mutl pe foc. Ouale trebuie sa ramana mai cremoase. Punem maslinele si coriandrul verde proaspat. Stingem focul si acoperim. 

- Servim cu o salata buna de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in stil à Bras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui frantuzesc cu ciuperci si smantana