Un pui plin de savoare ideal pentru o masa in familie.
Se incalzeste cuptorul la 200°C.
Se spala puiul si se strege cu un servetel.
Se taie marunt un catel de usturoi.
Se stoarce zeama de la lamai.
Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.
Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente.
Se condimenteaza puiul cu 2/3 din acest amestec.
Cartofii se taie cubulete.
Se taie feliute ceilalti catei de usturoi.
Intr-o tava termorezistenta se pun pun cateva linguri de ulei, putin usturoi.
Se aseaza puiul in centrul tavii.
Cartofii si usturoiul se aseaza in jurul puiului.
Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec.
Se pune putina apa in tava. Deasupra se pune o folie de aluminiu.
Se da la cuptor 1h-1 1/2 h, in functie de capacitatea cuptorului, dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.
Pofta buna!
1
Pentru un gust mai intens se lasa puiul condimentat cateva ore inainte de a se gati.