Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor

de Tabita _ in Pui, 14 Mar 2013 | 6027 vizualizari

 

Un pui plin de savoare ideal pentru o masa in familie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui marime medie (1,5 kg)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 lamai
  • 1-2 cm ghimbir
  • 2 cartofi
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • condimente
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 200°C.

Se spala puiul si se strege cu un servetel.

Se taie marunt un catel de usturoi.

Se stoarce zeama de la lamai.

Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.

Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, ghimbirul, vegeta, sare, piper, condimente.

Se condimenteaza puiul cu 2/3 din acest amestec.

Cartofii se taie cubulete.

Se taie feliute ceilalti catei de usturoi.

Intr-o tava termorezistenta se pun pun cateva linguri de ulei, putin usturoi.

Se aseaza puiul in centrul tavii.

Cartofii si usturoiul se aseaza in jurul puiului.

Se pune peste cartofi restul de 1/3 din amestec.

Se pune putina apa in tava. Deasupra se pune o folie de aluminiu.

Se da la cuptor 1h-1 1/2 h, in functie de capacitatea cuptorului, dupa care se ia folia si se mai lasa 15 minute pentru a prinde o crusta frumoasa.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai intens se lasa puiul condimentat cateva ore inainte de a se gati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui tiganesc la punga