Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 5328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (de aprox. 1 ½ kg)
  • 25 gr unt, topit
  • 400 gr cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 5-6 cepe mici, curatate 
  • 200 ml vin alb
  • 250 gr mazare
  • 1 lingura Herbes de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Unge cu putin unt opit o tava de copt.
Condimenteaza puiul cu sare si piper si aseaza-l intr-o tava mare de copt.Imprastie pe langa pui cartofii si cepele, asezoneaza-le cu sare si piper,toarna untul topit peste ele, apoi da totul la cuptor 30 minute.

Dupa 30 minute, scoate tava din cuptor,intoarce puiul, toarna vinul alb peste pui si legume si pune-o din nou la cuptor 30 minute. Dupa inca 30 minute, scoate tava din nou, intoarce puiul, adauga mazarea si presara deasupra 1 lingura Herbes de Provence.Introdu tava la cuptor pentru inca 20-30 minute, apoi serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu legume și pulpe de pui