Clatite-Mixam ouale cu un praf de sare,adaugam apa minerala,laptele,untul topit si racit,mixand bine dupa fiecare,
Adaugam faina si praful de copt mixand pana ce se omogenizeaza si avem compozitia dorita,
Intr-o tigaie ungem cu putin ulei si cand s-a incalzit adaugam un polonic de umplutura si o lasam sa se prajeasca pe o parte dupa care o intoarcem si pe cealalta parte. Repetam pana terminam,
Umplutura-Spalam bine puiul si il asezam pe un tocator cu pieptul in sus si incepem sa separam pielea de carne(cu ajutorul unui cutit cu grija fara sa taiem pielea)
Cu grija scoatem si pulpele superioare,spatele si coastele de la pui,pastrand doar aripile si pulpele inferioare intregi.
Carnea de pui care am indepartat-o o spalam si o punem la fiert in apa cu sare, cand a fiert o scoatem si o lasam la racit,dupa ce s-a racit o scoatem de pe oase si o tocam marunt.
Intr-o tigaie adaugam ceapa curatata si tocata marunt,o lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ciupercile tocate (curatate inainte) lasam sa se caleasca impreuna dupa care adaugam carnea tocata si condimente dupa gust,
Mai lasam pe foc cam 2 min dupa care adaugam patrunjelul tocat si lasam sa se raceasca,
Luam cate o clatita si o ungem pe toata suprafata cu umplutura.
Cand avem totul pregatit introducem clatitele in pui,(ca o piramida)ca in final sa obtinem un pui care sa arate asa cum era inainte sa scoatem carnea,
Dupa ce puiul este umplut incepem sa coasem pielea pe unde este rupta,
Intr-un bol amestecam untul moale cu sare,piper,boia de ardei si ungem puiul cu amestecul,
Tapetam o tava cu hartie de copt ungem cu putin ulei si adaugam puiul cu pieptul in sus,
Dam la cuptoul incalzit cca 1 ora pana se rumeste frumos,
1
M-am inspirat de pe Gourmandine.ro