Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Oaie, 8 Apr 2016 | 6250 vizualizari

 

Pentru că tot se apropie Sărbătorile Pascale,sunt sigură că cei mai mulţi dintre voi veţi pregăti  carne de miel.
Ce vreau eu să vă spun este că am avut un ajutor  minunat pentru pregătirea cărnii.Ajutorul a venit de la prietenii noştri de la Food Saver,care ne-au făcut cunoştinţă cu caserola de marinare Food Saver cu o capacitate de 2l.
Am ataşat caserola aparatului de vidat Food Saver şi în doar câteva minute carnea a fost marinată.
Si am să vă spun că prin procesul de vidare,porii cărnii se deschid şi astfel aromele şi sosurile pătrund mai rapid şi mai profund în carne.
Eu am avut o bucată mai mică de carne dar caserola este foarte încăpătoare.
 
Pentru garnitură am preferat  broccoli şi legume caramelizate în suc de portocale.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpă de miel,cu os

Pentru marinadă:

  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • Ardei iute rosu
  • 1 lingurita sos de soia
  • Sare roz de Himalaya
  • Boia de ardei,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • ½ lingurita cimbru
  • Crenguţe de rozmarin
  • Morcov si rosii cherry

Pentru garnitura:

  • Broccoli
  • Câţiva morcovi tineri
  • O tija de apio
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • 1 ardei iute
  • Stafide
  • Sare,piper
  • Un cubulet de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie.

Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne.

In caserola pentru marinare,am pus vinul,morcovii,rosiile cherry,apoi am asezat carnea.

Am presarat usturoiul zdrobit si taiat,câteva felii de ardei iute,sosul de soia si uleiul.

La final am pus rozmarinul. 

Am pus capacul caserolei si am învârtit butonul capacului în pozitia de vidare.

Am atasat furtunul între aparatul Food Saver si caserola,apoi prin simpla apasare a butonului de vidare,a început procesul de vidare.

Când a ramas doar ledul verde aprins,am mutat butonul capacului caserolei în pozitia “închis” si am scos  furtunul.

De acum nu mai aveam decât sa astept maxim jumatate de ora,pâna ce carnea va fi marinata.

După acest timp,am deschis caserola si am pus carnea împreuna cu marinada într-un vas ceramis si am pus la cuptor pentru o ora, la 200 de grade.

In acest timp am mai stropit friptura cu sosul din tava.

Intre timp am pus broccoli sa fiarba câteva minute în apa cu sare.

Am  taiat ardeiul iute si i-am scos semintele,apoi l-am taiat .

Am razuit câteva fâsii din coaja de portocala,apoi am stors sucul.

Am curatat morcovii,puteti doar sa-i spalati.

Intr-o tigaie am topit untul si am pus ardeiul iute,apoi morcovii,coaja si sucul de portocala,sare,piper,am acoperit si am lasat sa fiarba pâna ce lichidul a scazut.

La final am pus stafidele si tijele de apio.Am mai lasat 2-3 minute.

S-aveţi poftă!

                                                                                                                                            

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu ceapa si usturoi verde