Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin

de Brindusa in Vita, 21 Iun 2010 | 8731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de vita
  • 600 g ceapa, tocata nu foarte fin
  • 500 g morcovi, taiati cubulete
  • 750 ml vin rosu demisec
  • coaja de la o portocala, partea galbena, taiata fasii
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin:

 Taie pulpa de vita in 4 bucati. Cu un servet absorbant sterge carnea de umezeala. Presara cu sare si piper pe toate partile.

. Taie legumele, cojeste portocala cu aparatul cu care cureti coaja de la morcovi. Ai grija sa nu pui si partea alba din portocala, care e cam amaruie.

 Incalzeste cuptorul la 185 C (mediu ).

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul la foc mediu. Pune carnea si lasa pana ce se aureste pe o parte, dupa care intoarce-o pe cealalta part. Focul trebuie sa fie mediu, pentru a nu arde carnea. Nici prea mic nu e bine sa fie focul, pentru ca atunci carnea nu mai capata culoarea aurie la suprafata.

Cand e gata, pune carnea in tava pe care o s-o bagi la foc, da focul mai mic si adaugain tigaie toate legumele.

 Caleste-le cam 10 minute, pana se inmoaie. Pune vinul, coaja de portocala, rozmarinul, sare si piper si da un clocot. Pune toata compozitia in tava, peste carne.

 Acopera tava cu folie de aluminiu, ca un capac. Pune-o in cuptor pentru 2 ore.

 Mai uita-te din cand in cand, sa nu scada lichidul prea mult. Dar daca ai acoperit bine tava cu folia de aluminiu, n-o sa ai problema asta.

Dupa 2 ore scoate tava din cuptor, ridica usor folia si incearca carnea. Daca e moale moale, ai terminat. Daca nu, mai lasa tava in cuptor 1 ora.

 Cel mai bine e sa mananci mancarea asta a doua  zi, pentru ca va fi foarte aromata. O poti manca cu paine de casa, cum am facut eu, sau cu o mamaliguta moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]