Pulpe cu sos de smantana si ciuperci

de Sidy in Pui, 18 Mar 2012 | 7643 vizualizari

 

Foarte gustos si satios, mai ales cand vreti sa va rasfatati..Puiul cu smântână şi ciuperci este super delicios şi simplu de făcut.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 1-2 linguri faina
  • 1 legatura patrunjel verde 
  • 200 ml smantana
  • 1 kg cartofi noi
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe cu sos de smantana si ciuperci:

Spalam pulpele si le taiem in doua.

Curatam ceapa si o taiem julien.

Tocam marunt patrunjelul verde.

Curatam si presam usturoiul.

Calim ceapa in putin ulei , adaugam pulpele si asezonam.

Dupa ce pulpele isi schimba culoarea adaugam o cana cu apa, usturoiul presat, ciupercile si patrunjelul verde tocat.

Acoperim si lasam sa fiarba la foc domol.

Mustarul , smantana si faina le amestecam bine sa nu faca cocoloase, adaugam putina apa si rasturnam compozitia peste pulpe.

Lasam sa dea cateva clocote, gustam, adaugam zeama de lamaie si asezonam daca mai e cazul.

Cartofii noi, curatati de coaja ii coacem in cuptor.

Servim pulpele alaturi de cartofii copti si sosul de smantana cu ciuperci.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Puiul cu sos de smanatana si ciuperci se serveste cald , dar poate fi reîncălzit dacă a fost tinut la frigider.

2

Nu merge cu mămăligă ,in schimb se serveste folosind pâine pentru a putea savura si ultima picătură din deliciosul sos de smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe cu sos de smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la capac si cartofi natur