Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

de mirela0911 in Pui, 10 Mai 2019 | 2802 vizualizari

 

A fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a iesit ne-a incantat papilele gustative.
"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 30 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt pudra de ghimbir
  • 3 lg sos de soia
  • 50 ml bere cu ghimbir
  • 1 kg cartofi rosii
  • 30 ml ulei
  • sare
  • condimente pentru cartofi
  • cateva rosii cherry
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor:

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec. Se introduc bucatile de carne in punga speciala, se adauga sosul de soia si berea cu ghimbir. Se leaga punga apoi se scutura continutul pentru a se amesteca bine condimentele.

Se dau la frigider pentru 2-3 ore (sau chiar peste noapte), in acest timp mai scuturand punga pentru a ajunge condimentele pe toata suprafata carnii. Se scoate de la frigider inainte cu o ora de a fi introdusa in cuptor.

Cartofii se curata, se spala si se taie in felii potrivite. Se ung cu ulei, sare si condimente pentru cartofi si se introduc si acestia intr-o punga speciala.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza in tava cuptorului punga cu pulpele si punga cu cartofi. Se da la cuptor si se lasa 30-40 de minute. Dupa acest timp, se deschid pungile si se varsa continutul lor in tava cuptorului. Se introduce tava in cuptor si se lasa sa se rumeneasca carnea si cartofii sa prinda o culoare frumoasa. Se ung cu o pensula din cand in cand. 

Se serveste cu muratura preferata alaturi, garnisita cu patrunjel verde si rosii cherry.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pungile folosite sunt pungi speciale, rezistente la temperaturi mari.

2

Daca nu aveti bere cu ghimbir, se poate folosi si vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Nepotii_si_bunica 1

12.05.2019, 19:37

Yummi!

Rocsi 1

12.05.2019, 21:20

Ai, ai, ce bunatate! Tare mult imi place totul!

Ksenya 1

13.05.2019, 10:59

bun- bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de pui cu masline