Pulpe de pui in crusta de cartofi

de MotanLaOale in Pui, 30 Iun 2011 | 3780 vizualizari

 

Inspirat de lia cu unele modificari a iesit foarte bun. Am facut putine deoarece suntem doar doi.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe superioare
  • 600g cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 30g unt
  • 3 linguri ulei
  • condiment pentru pui
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1 rosie pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in crusta de cartofi:

Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare 30 minute.

Pulpele se curata se spala si se presara cu condiment pentru pui.

Intr-o tigae se pune uleiul, se pun cateii de usturoi si pulpele care se rumenesc pe ambele parti cateva minute. Cateii de usturoi se scot si se arunca.

Ceapa se curata se spala si se toaca marunt.

Se scot pulpele pe o farfurie si in acelasi ulei se pune ceapa la calit pana se inmoaie si se pune deoparte.

Cartofii se scurg (apa nu se arunca) si se paseaza.

Se adauga sare, piper, oul, oregano si apa in care au fiert daca este prea tare.

La final se adauga peste cartofi si ceapa calita cu ulei cu tot si se amesteca bine.

Intr-o tavita unsa cu unt se pune un strat de piure, se pune pulpa rumenita,si se acopera cu piure de cartofi.

Se pun deasupra cateva felii de rosie si se introduce in cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se consuma calda cu acrituri sau salata.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, cu piept de pui la cuptor