Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

de Merisor in Pui, 15 Oct 2017 | 3317 vizualizari

 

Pot să spun despre aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, că au ieșit tare bune, fragede la interior și suculente, iar mantaua de șunculiță ușor crocantă, dar nu foarte uscată și o să vedeți de ce, în modul de preparare.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpe inferioare de pui
  • 300 g sunculiță crud uscată
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • boia de ardei iute și dulce
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor:

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare.

Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată.

Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm zeama de lămâie și boiaua de ardei.

Cu acest sos masăm pulpele de pui, apoi le îmbrăcăm în feliile de șunculiță.

Punem cate două felii la un copănel, să fie mantaua mai groasă.

Așezăm pulpele de pui pe grătarul aragazului, pe treapta de la mijloc, iar sub acesta, pe treapta cea mai de jos, așezăm o tavă cu apă fierbinte.

Le preparăm astfel la 190 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Au ieșit tare bune aceste pulpe de pui în manta de șunculiță la cuptor, preparate în acest mod și au mers de minune cu un sos de usturoi și iaurt.

 

Sper să vă placă rețeta mea și să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu sos Camembert