Pulpe de pui la cuptor

de simona72 in Pui, 4 Noi 2013 | 6748 vizualizari

 

Fragede, suculente, aromate...delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg copanele
  • 2 lingurite pline de mustar cu boabe intregi
  • 1 ceasca de bere
  • 3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 mana de frunze de menta proaspete
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Copanele se spala si se curata de eventualele pene ramase. Se face o marinata din bere, mustar, ulei de masline, sare si piper, usturoiul tocat marunt, ghimbirul macinat, zeama de lamaie, menta taiata marunt. Se amesteca toate ingredientele. Copanelele se pun intr-o punga speciala pt marinare(cea din care se inchide ermetic), se adauga marinata, se inchide punga si se amesteca bine carnea cu marinata.

Se da la frigider pt cateva ore(eu am pregatit-o de seara pt a doua zi), se pune intr-un vas termorezistent carnea cu tot cu marinata, se acopera vasul cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora. In tot acest timp se mai intorc copanele odata, iar in ultimele 10 minute se lasa fara folie pt a se rumenii usor.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

daca nu folosim pungile speciale pt marinare, e important ca vasul cu marinata sa fie acoperit, iar carnurile sa fie acoperite in totalitate de marinata(daca nu, sa fie amestecate la fiecare 20-30 minute)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la cuptor cu lamaie si usturoi verde