Pulpe de rata la cuptor

de Ela68 in Rata, 26 Mar 2018 | 9017 vizualizari

 

Ce-i drept, prajiturile si torturile sunt punctul meu forte, insa, cand vine vorba de fripturi las specialistul familiei sa-si spuna cuvantul, eu doar urmaresc indeaproape tot procesul.

Va las o reteta de care eu m-am indragostit iremediabil, pulpe de rata la cuptor, rumenite si pline de aroma. Prea multe cuvinte sunt de prisos, atat va spun, incercati aceasta reteta !

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de rata
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 gr apa
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva ramurele de rozmarin proaspat
  • zeama de la doua portocale
  • piper negru boabe
  • 1 lingura coniac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata la cuptor:


1. Spalati si uscati bine pulpele cu un prosop de bucatarie.
2. Presarati cu sare pe toate partile si asezati pulpele intr-un vas, cu pielea in jos.
3. Adaugati apa, sucul de portocale, coniacul si Mirodenia. Apoi usturoiul in coaja, taiat transversal si stropiti cu ulei. Aranjati ramurelele de rozmarin si adaugati boabele de piper.
4. Puneti vasul intr-o punga pentru copt si lasati in cuptor 40 minute la 180 grade.
5. Indepartati punga, intoarceti pulpele cu pielea in sus si mai lasati inca 30-40 minute pentru a obtine o crusta crocanta. Le puteti verifica din cand in cand si daca intra furculita usor, sunt facute, important este sa aiba si putina crusta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata la cuptor